FCI kennel of black russian terrier iz doliny vetrov
          Русский   English  
питомник русских черных терьеров из долины ветров
  Startsida
  Nyheter
  Om mig
  Standard
  Ras historia
  Artiklar
  Hanar
  Tikar
  Valpar
  Min
  uppfödning
  Parningar
  Hundtrimm
  FODER
  Gallery
  Minne
  Gästbok
  Kontakt
  Länkar
русский черный терьер

AVE BAHRAI FEODOR

Lithuania Champion
HD-А, ED-0


Fedor är en stor, kraftig och väldigt maskulin 4-årig hane. Han är mycket stabil med en suverän balans. Maskulint vackert huvud med parallela linjer, välutfyllt skalle och kraftfull nosparti liksom käkarna, stora tänder i sax bett. Stark toplinje med välmarkerade manke. Prima kropp och välvinklade fram och bak. Vackra och fria vägvinnande rörelse. Genuim svart och grov päls.
Feodor bor ute och vaktar ett stort område. Han är väldigt självstående och trygg hane samt har stabil, stark och mycket trevlig mentalitet.

русский черный терьер новая звезда фор долины ветров

NOVAYA ZVEZDA FOR DOLINY VETROV
Junior Russian Champion, Junior Champion of BRT National Club in Russia,
Best Junior of BRT National Championship 2009 in Russia,
Russian Champion, Champion of BRT National Club in Russia,
Grand Russian Champion, Norsk Vinner-08, Svensk Vinner-09,
BIG-vinnare, HD-B/B, ED-0/1

Nova är mycket vacker och feminin tik av medium storlek (66 cm). Hon har ett vackert huvud med parallella linjer och mycket mörka ögon. Utmärk benstomme. Djup och solid i kroppen med välutvecklade bröstkorgen. Lång stark hals, välmarkerade manke, stark toplinje. Välvinklade och kraftiga fram och bak. Mycket stabil och lätt i sina rörelse. Glansig, rik och grov päls.
Nova visade sig från sin bästa sidan på MH, skottfast. Hon är mycket lekful,glad och trevlig i vardags liv, vänlig med barn och andra hundar samt har stark vaktinstinkt.Feodor är barnsbarn till en känd och mycket bra avelshane Krimson-Glo som bodde i Ryssland på 80-talet och jag blev mycket glad när jag såg i verkligheten att Feodor ser ut som en typisk representant för Rams-1 linje som Fedors farfar Krimson-Glo kommer ifrån. Fedor påminde mig dessutom om min första hane Eran-Kud - en stor, kraftig, stillig och mycket stabil hane, som var barnsbarn till Krimson-Glo också och som Nova har i femte generation i sin stamtavla.
Från slutet av 80-talet och under början av 90-talet hade jag hundar från denne linje i min avel och jag minns hur stabila och arbetsvilliga de var; kraftiga, långa och vackra huvud, solida kroppar, fina tänder, fria rörelse och utmärk mentalitet var som visitkort, kännetecknet för Krimsons alla avkommor.
Feodor, i sin tur, är linjeavlad hane och hans stamtavla har genererat starka och mycket stabila avelshundar ur Rams-1 linje och en av de starkaste kombinationer är Krimson-Glo + Argos som båda var de mest ljusande representater för Rams-1 linje - Krimson efter Le-Kuchum och Argos efter Shaytan-Sunik, son av Le-Kuchum.
Det finns inte så många svartingar nu för tiden som har Krimson-Glo på så nära håll i sina stamtavlor, vilket gör Feodor till ett verkligt fynd.
Jag hade koll på Feodor sedan han var född och gratulerar uppfödaren Irina Savilo som inte var rädd för att chansa och para Fedors mamma med 11-årig hane Florizelle Scorpion och det resulterade i en SÅDAN vacker hane som Feodor - en sann Black Russian, både till kropp och själ.
Nu förväntar jag mig att få ganska stora, robusta och välbalanserade hundar med långa och vackra huvud, med grov och rik päls, rörliga och aktiva och naturligtvis med stabil mentalitet för olika syfte såsom avel, utställningar, bruks eller trevliga familje-hundar.

stamtavla


Valparnas bilder finns i GALLERY


För mer info skriv till
foxy_sasha@mail.ru
foxy_sasha60@hotmail.com

eller ring
08-55032128
0736948410
Alexandra